www.hundhjalpen.se    Share

FIGARO

Född ca:
Kön:
Höjd cm:
Längd cm:
Hals cm:
Bröst cm:
Vikt kg:
Kastrerad:
Övrigt:

Överlåtelsekostnad:

Intresseanmälan:
Läs även:
Mer information:

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad:

Ankom Sverige:
2010 feb
Hane
54
54
40
72
18
Ja
---

3900 kr

Fyll i anmälan här
Krav och garantier
info@hundhjalpen.se


2017-07-17
2017-07-17

---
bild-1


Stilige Figaro strövade en vårvinterdag omkring i utkanten av Cernavoda. Han var på jakt efter något att äta - och det behövdes sannerligen. Vintern är en stor fara för de hundar som lever på gatan. Den isande kylan gör att kroppsreserverna snabbt går åt. När det då inte går att hitta något att äta är utgången ofta given - hunden dör av en kombination av svält och kyla.

Figaro hade överlevt de kallaste månaderna men han var illa däran, svag och medtagen. Han hade dock turen att bo i en stad där hjälp fanns att få. En av SaveTheDogs anställda som passerade Figaro på väg till arbetet gick raka spåret till en av chaufförerna och bad dem hämta honom. Figaro lät sig lätt mutas med lite godbitar och satt snart i bilen på väg till hägnet. Den nu så fina pälsen var en enda stor, smutsig tova som veterinären klippte bort stora delar av. Han var i övrigt oskadd men vid dåligt allmäntillstånd.

Figaro sattes på näringsrik diet och på några veckor hade han i stort återhämtat sig. Han har ett gott öga till de personer som hjälpte honom ur nöden och hälsar dem lite extra varje gång de finns i närheten. Figaro vet att ett bättre hundliv hägrar i fjärran land. Han står nu redo med passet i tassen och hoppas på turen att bli utvald!

Figaro är en glad och godmodig hundgrabb. Han är socialt kompetent och kommer självmant fram för att hälsa på oss när vi besöker hans inhägnad. Han tycker vi är spännande personer som för med oss nya dofter och dessutom intressanta väskor. Lyckan blir stor när den ena väskan visar sig innehålla hundgodis.

För att bekanta oss lite bättre tar vi med oss Figaro i koppel till lekparken. Han blir lite ställd av att sitta fast i ett "snöre" - men följer sedan med oss i rätt riktning. Det är faktiskt riktigt trevligt att slippa inhägnaden verkar han efter en kort stund ha konstaterat. Svansen åker upp i topp och Figaro börjar slappna av. Han är en balanserad kille till temperamentet. Ibland busar han loss lite med några av de yngre hundarna, men han kan även ses lugnt betraktande omgivningen och med en uppsyn som om han funderade på livets alla gåtor. Bland andra hundar visar Figaro att han besitter ett gott kroppsspråk. Ungdomar viker när han ger direktiv - medan han med de vuxnare hundarna "diskuterar" alla göranden.

Till vår underbare Figaro söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får bli en mycket uppskattad bäste vän. Figaro kan tänka sig bo som ensam hund, men han kan även tänka sig dela hemmet med en stabil hundkamrat, helst då en tik. Vi tror också att han kan bli god vän med en hundvan katt.bild-2 bild-3

bild-2 bild-3